Waar we voor staan

Informaat is bijna drie decennia geleden opgericht. Vandaag is het speelveld heel anders dan toen, maar onze missie is nog steeds dezelfde: het leven van mensen verrijken door de digitale diensten die ze gebruiken relevanter, aantrekkelijker en geloofwaardiger te maken.

We gaan verder dan het ontwerp van een enkele website of een mooi plaatje. Het is onze overtuiging dat de combinatie van een creatief ontwerp en een systematische aanpak leidt tot duurzame resultaten, waarbij outside-in denken echt doorleefd wordt. De mens centraal stellen is voor ons meer dan een ‘project’.

voordoen, meedoen, zelf doen

Voordoen, meedoen, zelf doen

Onze insteek is voordoen, meedoen, zelf doen. Voordoen bij het uitvoeren van ontwerpwerk voor opdrachtgevers met (nog) onvoldoende interne UX-competenties. Meedoen in gezamenlijke ontwerpprojecten. Zelf doen door organisaties te helpen om met eigen UX-expertise succesvol te zijn met hun digitale diensten. We maken hierbij gebruik van een zelfontwikkeld instrument, het CX-kader.

Op basis van onze ervaring vinden we samen uit wat de beste aanpak is voor jouw organisatie.

Opdrachtgevers

We werken voor gerenommeerde opdrachtgevers in de (financiële) dienstverlening, de overheid en de industrie. We ontwerpen onder meer:

  • Self-service applicaties.
  • Mobiele applicaties.
  • Klantenservice-applicaties.
  • Intranetten.
  • Kennisbanken.

Leer ons kennen

Onze mensen zijn gedreven professionals, meer dan 80 in totaal. We hebben specialisten uit verschillende disciplines in huis: interaction designers, contentstrategen, service designers, contentarchitecten, visual designers, webredacteuren, front-end developers, coaches, projectleiders en strategisch adviseurs.

Achter de schermen worden de projectteams ondersteund door collega’s van HR, secretariaat en administratie.

Foto van het management team van Informaat
Ons managementteam bestaat uit v.l.n.r. Danny van Wieringen, Susanne van Mulken, Marcel Kosters en Rieneke Deelstra.

In cijfers

20+ actuele duurzame klantrelaties

85+ gedreven UX-professionals

2349 opdrachten sinds onze start

284.000 dagen digitaal ontwerp

Samenwerking

Regelmatig werkt Informaat samen met partners, zoals Accenture Health & Public Services, Twijnstra Gudde, Info Support, TJIP, HKV en Live Presence. We zijn ook inhoudelijk nauw betrokken bij Dutch Digital Agencies, Gebruiker Centraal en het Service Design Netwerk Nederland.

Werken bij Informaat

Heb je belangstelling bij Informaat te komen werken, neem dan contact op met Silje Harthoorn of kijk op Werken bij Informaat.

E-mailadres jobs@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222