Aantrekkelijker en efficiënter

Zorgverzekeraar CZ wilde een aantrekkelijke website en een efficiënter proces voor het contentbeheer. Informaat heeft een contentscan uitgevoerd en een nieuwe indeling voor de corporate website gemaakt.

Na grondige analyse van bestaande informatie, bezoekcijfers en toptaken per doelgroep, hebben we een taakgerichte indeling en navigatie ontworpen voor de domeinen Consument, Werkgever, Intermediair en Zorgaanbieders.

Door in het contentmanagementsysteem de informatie modulair op te bouwen is het voor contentmanagers eenvoudiger om informatie efficiënt te beheren en hergebruiken. Tot slot hebben we de contentmigratie van de oude naar de nieuwe omgeving begeleid binnen het contentmanagementsysteem.

Zichtbare voortgang

Net als een verhuizing wil je dat een contentmigratie snel en efficiënt gebeurt, zonder lopende zaken te verstoren. Informaat deelt migratieprojecten daarom op in korte sprints volgens de Agile-benadering. Zo worden verbeteringen snel zichtbaar en blijft iedereen betrokken bij het doel: gebruikers helpen hun doel sneller en eenvoudiger te bereiken.

Vindbaarheid sterk verbeterd

Bij elke contentmigratie maken de specialisten van Informaat een analyse op relevantie en actualiteit. Dat bespaart onze opdrachtgever tijd en kosten voor de migratie zelf. Zo constateerden we bij CZ dat 70% van de 1200 pagina’s op de website van consumenten kon worden verwijderd. Bij de domeinen Werkgever, Intermediair en Zorgaanbieders was dat 40%.

Door de opschoning en herindeling is de vindbaarheid van informatie over verzekeringen en vergoedingen op de websites van CZ sterk verbeterd. De pagina’s scoren hoger in de zoekresultaten van zoekmachines en productpagina’s hebben nu een hogere conversie.

Vernieuwde website valt twee keer in de prijzen

Met de nieuwe indeling van de website is CZ tweemaal in de prijzen gevallen. In 2012 is CZ verkozen tot populairste website van het jaar in de categorie gezondheid en welzijn (marktonderzoeksbureau MetrixLab). In 2013 is CZ uitgeroepen tot “Zorgverzekeraar met beste online service” (onderzoeksbureau WUA!).

Meer informatie over dit project?

Neem contact op met Danny van Wieringen. Hij kan je ook vertellen over andere adviesopdrachten die we uitvoeren voor zorgverzekeraar CZ.

E-mailadres sales@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222