Mobiel Bankieren App voor ING

Een belangrijke stap in de mobiele strategie van ING (‘mobile first’) was het op de markt brengen van de Mobiel Bankieren App. Deze app staat nu in de top 10 van meest populaire apps van Nederland (bron: Wakoopa).

Informaat adviseerde ING bij de oprichting van een UX-team voor mobiele dienstverlening en versterkte dit team met expertise op visual en experience design.

Agile: van idee tot succes

In een multidisciplinaire setting werkte het team volgens de scrummethodiek de functionele eisen, interactiepatronen, huisstijl en merkrichtlijnen uit in een conceptontwerp. Huisstijl en merkrichtlijnen werden geëvalueerd op toepassing in de mobiele context. Moodboards hielpen om te experimenteren met het gebruik van kleur en de afstemming met belanghebbenden. Drie concepten van de mobiele applicatie werden grondig getest. Het beste concept werd geïmplementeerd op zowel het iOS-, Windows- als Android-platform.

Sinds het lanceren van de ING Mobiel Bankieren App is het aantal gebruikers heel snel gestegen. Inmiddels maken 1,8 miljoen klanten gebruik van de app. Dit is een bereik van 25,7% van alle mobiele gebruikers.

Beste mobiel bankieren-app

De ING app is door onderzoeksbureau WUA! uitgeroepen tot beste mobiel bankieren-app van Nederland. De ING Mobiel Bankieren App slaagde erin om klantvragen snel en naar tevredenheid te beantwoorden en behaalde het hoogste percentage correct opgeloste opdrachten.

Informaat is trots op haar bijdrage aan het concept- en detailontwerp. Overigens zijn wij ook betrokken geweest bij de doorontwikkeling van de app, waarbij gebruiksgemak, veiligheid en klanttevredenheid centraal staan.

Meer informatie over dit project?

Meer weten over het ontwerp van mobiele apps of ons werk voor ING? Neem dan contact op met Danny van Wieringen.

E-mailadres info@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222