Overal digitaal

Ziggo voorziet 3,2 miljoen huishoudens van digitale televisie, internet en telefonie. Daarnaast levert Ziggo interactieve diensten op het gebied van informatie, communicatie en entertainment. Diensten die klanten gebruiken op TV, PC, tablet, smartphone en game consoles.

Hoe kunnen we onze digitale entertainment-visie vertalen naar een concreet en getoetst conceptontwerp voor productontwikkeling? Met deze vraag van Ziggo’s afdeling productmanagement is Informaat aan de slag gegaan.

Prototype visualiseert de toekomst

Het resultaat is een tastbaar referentieontwerp in de vorm van een prototype. Hierin hebben we Ziggo’s toekomstige digitale diensten conceptueel uitgewerkt voor verschillende apparaten. Het prototype wordt gebruikt om requirements te visualiseren en aan te scherpen. En belanghebbenden en gebruikers al in een vroeg stadium te betrekken.

Any device, anytime, anyplace

Voor een goede gebruikersbeleving is het samenspel tussen verschillende apparaten heel belangrijk. Daarom hebben we niet alleen de bedieningsconcepten voor individuele apparaten ontworpen en gevisualiseerd, maar ook hun onderlinge samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan het pauzeren van een film op TV en verder kijken op een tablet.

Alle nieuwe digitale diensten hebben bovendien een duidelijk herkenbare identiteit gekregen die geoptimaliseerd is voor verschillende apparaten, platformen en gebruikscontexten.

Consistente gebruikersbeleving

Op basis van het conceptontwerp hebben we vervolgens ‘design briefs’ gemaakt waarmee productmanagement de verschillende ontwikkelprojecten efficiënt kan opstarten, begeleiden en beoordelen.

Met het conceptontwerp heeft Ziggo productmanagement een krachtige methode in handen om de toekomstige gebruikersbeleving te bepalen en UX-consistentie en samenwerking tussen de verschillende apparaten te borgen.

Meer informatie over dit project?

Wil je meer weten over ons werk voor Ziggo of het maken van een conceptontwerp? Neem dan contact op met Marcel Kosters.

E-mailadres sales@informaat.nl
Telefoonnummer +31 (0) 35 543 1222